The Walking Dead 1.Sezon Özeti



1.Bölüm ("Days Gone Bye")

Sezon başladığında, polis memuru Rick Grimes, kırsal Georgia'da vurulmuş halde uyanır. Kendini hastanede bulur ve etrafının zombilerle dolu olduğunu fark eder. Rick, dünyanın zombi istilasına uğradığını ve toplumun çöküşünü keşfeder. Ailesini bulmaya çalışırken Morgan ve oğlu Duane ile tanışır.


2.Bölüm ("Guts")

Rick, Morgan ve Duane'dan ayrılarak Atlanta'ya doğru yola çıkar. Şehre vardığında, hayatta kalan insanların bir grup tarafından korunan bir kamp kurduğunu öğrenir. Ancak, kampa giriş zorlayıcıdır ve zombilerle doludur. Rick, Glenn adında genç bir adamla tanışır ve onun yardımıyla kampın lideri Shane'in yanına ulaşır.


3.Bölüm ("Tell It to the Frogs")

Rick, kampdakilere geride kalan karısı Lori ve oğlu Carl'ın hayatta olduğunu haber verir. Ancak, Shane, Lori ile duygusal bir ilişki yaşamaya başlamıştır çünkü Shane, Rick'in öldüğünü sanmıştır. Bu durum üçlü arasında gerilim yaratır. Grup, Atlanta'da mahsur kalan birkaç kişiyi kurtarırken zorlu bir deneyim yaşar.


4.Bölüm ("Vatos")

Kamp, Rick ve diğerlerinin mahsur kaldığı Atlanta'ya gitmeye karar verir. Ancak, geri döndüklerinde kamp yerle bir olmuştur ve kamp halkası zombiler tarafından istila edilmiştir. Grup, kayıp aile üyelerini aramak ve yeni bir güvenli yuva bulmak için harekete geçer. Bu süreçte, T-Dog adında bir üye yaralanır ve enfekte olur.


5.Bölüm ("Wildfire")

Kamp yerine ulaşan grup, biraz huzur bulurlar. Ancak, T-Dog'un enfeksiyonu yayılır ve Shane, onu kendi başına öldürmeye karar verir. Dr. Jenner adında bir bilim insanı, bir salgına neden olan virüsü incelemek üzere bir laboratuvarı korumakta olduğunu açıklar. Ancak, laboratuvarın enerjisi tükenmektedir ve umutsuz bir durum söz konusudur.


6.Bölüm ("TS-19")

Grup, Dr. Jenner'ın laboratuvarına sığınır. Burada, Jenner, insanlığın sonunun geldiğini ve dünyanın artık kurtarılamayacağını anlatır. Grup, laboratuvarın kendiliğinden patlayacağını öğrenir ve son anlarını yaşarken, Jenner, ölen eşiyle birlikte olabilmek için laboratuvarı patlatır. Rick ve grubu, laboratuvarın enkazından kaçarlar ve belirsiz bir geleceğe doğru yola çıkarlar.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski