Uncharted 3: Drake's Deception Hikaye Özeti

 


Nathan Drake, serinin ana karakteri ve maceraperest hazine avcısıdır. Hikaye, Nate'in gençlik yıllarına geri dönerek başlar. Nate, en iyi arkadaşı Victor Sullivan ile birlikte İngiltere'deki bir yetimhanede büyümüştür. Nate, tarih ve maceralarla dolu hazine avcısı Sir Francis Drake'in soyundan geldiğine inanmaktadır.

 

Nate ve Sully, İngiliz kaşif T.E. Lawrence'ın (Lawrence of Arabia) kayıp hazinesini aramaya başlar. Araştırmaları onları İngiltere'den Fransa'ya ve oradan da Suriye'ye götürür. Ancak bir takım sorunlarla karşılaşırlar ve hazinenin izini kaybederler.

 

Hikaye günümüze döndüğünde, Nate ve Sully, Katherine Marlowe adında esrarengiz bir kadının peşine düşerler. Marlowe, Nate'in ailesinin geçmişiyle ilgili bir şeyler bilmektedir ve Drake'in gençlik yıllarına dair sırları açığa çıkarmaya çalışır.

 

Nate, eski bir arkadaşı olan ve artık düşmanı haline gelen bir hırsız olan Chloe Frazer ile yeniden bir araya gelir. Chloe, Nate'e Marlowe'nin Suriye'deki bir şehir olan Ubar'ın efsanevi hazinesini aradığını söyler. Nate, Chloe ve Sully ile birlikte Ubar'ı bulmak için çıktığı macerada, gizemli ve tehlikeli düşmanlarla karşılaşır.

 

Nate'in hedefi, Ubar'ın bulunduğu yer olan "Atlantis of the Sands" olarak bilinen gizemli bir yerdir. Ubar'a ulaşmak için takip etmeleri gereken izler, Nate'i İngiltere, Fransa, Suriye ve Yemen arasında çeşitli tehlikeli yerlere götürür.

 

Macera boyunca Nate, eski bir düşmanı olan Talbot adlı gizemli bir adamla ve Marlowe'nin adamlarıyla sık sık karşılaşır. Bu çatışmalar sırasında Nate, arkadaşlarına ve kendine olan inancını sorgular ve geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır.

 

Sonunda Nate, Ubar'a ulaşır ve Marlowe'nin planlarını bozar. Ubar'da Nate'in karşısına çıkan kötücül güçlerle savaşırken, Chloe ve Sully de ona yardım eder. Nate, Ubar'ı keşfederken çöle gömülen kenti yok eder.

 

Hikaye sonunda Nate, Sully ile aralarındaki güveni yeniden kazanır ve Chloe ile ilişkisi karmaşık bir hal alır. Drake, kayıp hazinelerin peşindeki maceralarına devam ederken, kahramanlık, sadakat ve aile bağları gibi temalar etrafında şekillenen bir hikaye anlatılır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski