Crysis 3 Hikaye Özeti

 


Oyun, Crysis 2'nin olaylarından 24 yıl sonra, yani 2047 yılında geçer. Ana karakterimiz "Prophet," Crysis 2'de de karşımıza çıkan Nanosuit 2.0 teknolojisi ile donatılmış bir askerdir. Olaylar, yıkılmış ve içine alabildiği devasa bir nanokubbe olan "New York Liberty Dome" içinde başlar. Domenin içi, Ceph adı verilen uzaylılar tarafından ele geçirilmiştir ve içerisindeki egzotik ve tehlikeli flora ve fauna ile doludur.

 

Prophet, kıyafeti sayesinde Ceph'in saldırılarından ve bu tehlikeli ortamın etkilerinden korunmaktadır. Hikaye, Prophet'in amacının Ceph'i durdurmak ve insan ırkını kurtarmak olduğu bir mücadeleye odaklanır. Fakat asıl hedefi, kendisine ait olan Nanosuit 2.0'nin yanı sıra Psycho adındaki eski müttefikinin de Ceph tarafından ele geçirildiği gerçeğidir.

 

Prophet, Psycho'yu kurtarmak ve Ceph'i durdurmak için güçlü bir direniş hareketine liderlik eder. Bu sırada, Liberty Dome altında, CELL Corporation adındaki güçlü bir askeri şirketin karanlık planları da açığa çıkar. CELL, Ceph teknolojisini kendi çıkarları için kullanmak ve insanlığı kontrol altında tutmak amacıyla çalışmaktadır.

 

Prophet ve Psycho, CELL'in Ceph teknolojisini ele geçirmesini ve dünya üzerindeki egemenliğini artırmak için kullandığı "Alpha Ceph" olarak adlandırılan güçlü bir Ceph liderini ortaya çıkarır. Bu lider, diğer Ceph birliklerinin kontrolünü sağlayabilen ve insanlığın sonunu getirebilecek bir varlıktır.

 

Prophet, CELL Corporation'ı durdurmak ve Alpha Ceph'i alt etmek için direnişçi gruplarla bir araya gelir ve güçlü Ceph savaşçılarıyla çatışmalar yaşar. Oyun boyunca, çevre ve kıyafetin güçlerini kullanarak taktiksel avantajlar elde eder.

 

Hikaye ilerledikçe, Prophet'in kendi geçmişi ve kimliği hakkında bazı gerçekler ortaya çıkar. Onun aslında eski bir bilim insanı ve orijinal "Prophet" olarak adlandırılan kişi olduğu anlaşılır. Nanosuit teknolojisinin mucidi olan Prophet, Ceph ile olan mücadelesinin daha derin bir bağlamı olduğunu keşfeder.

 

Oyunun sonunda, Prophet ve Psycho, CELL Corporation'ın Alpha Ceph'i uyandırma planını durdurmayı başarır ve Alpha Ceph'i yok etmeye çalışır. Ancak, bu mücadelede Prophet'in kendi bedeni tahrip olur ve Nanosuit 2.0'ın enerjisi tükenir.

 

Prophet'in bilinci Nanosuit 2.0'a bütünüyle entegre olur ve daha güçlü bir form kazanır. Kendisini feda ederek Alpha Ceph'i ve Ceph tehdidini tamamen yok eder. Bu fedakarlıkla, insanlığın geleceği ve özgürlüğü sağlanmış olur.

 

Oyunun son sahnelerinde, Psycho ve diğer direnişçiler, Prophet'in anısını yaşatmaya karar verir ve onun mirasını devam ettirirler.

 

"Crysis 3," güçlü hikayesi, etkileyici görselleri ve heyecan verici oynanışıyla serinin bir üyesi olarak oyun severlerin beğenisini kazanmıştır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski