Call of Duty 4: Modern Warfare Hikaye Özeti

 


Hikaye, günümüz dünyasında geçen bir kurgusal savaşa odaklanır. Rusya'nın ultra milliyetçi lideri olan Imran Zakhaev, Orta Doğu'da iktidarı ele geçirme amacıyla bölgede terör saldırıları düzenlemektedir. Aynı zamanda Zakhaev, Rusya'yı eski günlerine döndürmek isteyen bir askeri liderdir. Kendisine sadık bir teğmen olan Victor Zakhaev, babasının liderliğini ve ideallerini desteklemektedir.

 

Oyun, iki farklı hikaye hattı üzerinde ilerler: ABD Deniz Piyadeleri'nden (U.S. Marine Corps) Martin "Soap" MacTavish ve SAS'den (İngiliz Özel Hava Servisi) John "Price" McTavish komutasındaki karakterlerin perspektifinden oynanır.

 

Hikaye, başlangıçta İngiliz SAS ekibinin, Orta Doğu'da nükleer silahların ele geçirilmesini ve bölgedeki çatışmaların sona erdirilmesini amaçlayan bir operasyonla başlar. Ancak bu girişim sırasında, başta Victor Zakhaev olmak üzere pek çok teröristle mücadele etmek zorunda kalırlar.

 

Ardından hikaye, Amerikan Deniz Piyadeleri'nin bir üyesi olarak, Orta Doğu'da bir çatışma bölgesinde teröristleri izleyen "Soap" karakterine odaklanır. Ekip, bir Rus petrol tankerini ele geçirerek ve ardından terörist lider Khaled Al-Asad'ı öldürerek bölgedeki çatışmaları hafifletmeye çalışır.

 

Daha sonra, Amerikan ekibi Rusya'ya doğru hareket eder ve Çernobil Nükleer Santrali'nde Zakhaev tarafından gizlice yapılan bir füze denemesini önlemeye çalışırlar. Ne yazık ki, başarısız olurlar ve nükleer saldırı, ekibin üyelerinden birini kaybetmesine neden olur.

 

Bu olaylardan sonra, İngiliz SAS ekibi ve Amerikan Deniz Piyadeleri, Zakhaev'in Rusya'daki gizli yeraltı üssüne saldırmak için işbirliği yapar. Bu tehlikeli görevde, Zakhaev'i ve onun planlarını ortadan kaldırmak için birlikte mücadele ederler.

 

Oyunun son bölümü, son derece heyecanlı bir şekilde çatışmayla ve hatta bir atom bombasıyla sonuçlanır. Oyuncu, karakterlerin zorlu mücadelesini takip ederek, oyunun kapanışında epik bir final yaşar.

 

Call of Duty 4: Modern Warfare, etkileyici hikayesi, gerçekçi grafikleri ve çığır açan çok oyunculu moduyla oyunseverlerin kalbini kazanmış bir başyapıttır. Günümüzde bile oyun dünyasında önemli bir yeri bulunmaktadır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski