Mr.Robot 1.Sezon Özeti


 

Elliot Alderson, bir bilgisayar güvenliği mühendisi ve bir hackerdır. Elliot, New York'ta çalıştığı bir siber güvenlik firmasında gün boyu çalışırken, geceleri de insana dair yüzleşmeleri olan bir hayat sürmektedir. Elliot, sosyal kaygıları olan ve uykusuzluk çeken bir kişidir. Hayatı monoton bir şekilde devam ederken, Elliot'un hayatını değiştirecek bir olay yaşanır.

 

Elliot, kendisini fsociety adlı bir hacker grubunun içinde bulur. fsociety'nin lideri olan Mr. Robot, Elliot'un düzeni altüst etmek isteyen bir adamdır. Mr. Robot, Elliot'u bir planın içine çeker. Bu plan, E Corp adlı devasa bir şirketi hackleyip, borçları silmek ve dünya ekonomisini çökertmekle ilgilidir. E Corp, Elliot'un "Evil Corp" diye adlandırdığı şirkettir. Elliot, bu plana dahil olduğunda, artık kendisini hiç olmadığı kadar özgür hisseder. Ancak her şey planlandığı gibi gitmez.

 

Elliot, kendisini bir dizi olayın içinde bulur. Bunlar arasında fsociety üyeleri arasındaki anlaşmazlıklar, E Corp'un güvenlik ekibi ve FBI tarafından takip edilmesi, geçmişindeki gizli sırların ortaya çıkması gibi pek çok olay yer alır. Elliot'un hayatının merkezinde ise, psikolojik olarak karışık bir durumda olan babası vardır.

 

Elliot, zamanla Mr. Robot'un kim olduğunu öğrenir. Mr. Robot, Elliot'un babasının görüntüsüne benzer ve gerçekte öldürülmüş birisidir. Mr. Robot, Elliot'un bilinçaltında bir kişilik olarak yaşamaya devam eder ve onu sürekli olarak planlarına dahil eder.

 

Sonuç olarak, Mr. Robot'un ilk sezonu, Elliot'un dünyayı değiştirme çabasıyla ilgili bir dizi olayı anlatır. Ancak Elliot'un iç dünyasında yaşadığı sorunlar ve Mr. Robot'un gerçek kimliği gibi gizemli olaylar, sezonun merkezinde yer alır. Bu sezon, karanlık bir atmosfere sahip, derin ve karmaşık bir hikaye anlatır.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski