Max Payne 2 Hikaye Özeti

 


Max Payne 2, polis dedektifi Max Payne'in hikayesini anlatır. Oyun, Max'in Mona Sax adlı bir suikastçıyla işbirliği yaparak, New York şehrindeki bir dizi cinayeti çözmeye çalışmasını konu alır.

 

Oyun, Max'in Manhattan sokaklarında ve yeraltı dünyasında gezip, pek çok tehlikeli düşmanla mücadele ettiği aksiyon dolu bir oyun olarak başlar. Max, Mona'yı takip ederken kendini "The Cleaners" adı verilen acımasız bir suç örgütünün hedefi haline gelir. Aynı zamanda, eski patronu Jim Bravura ve yeni ortağı Detective Winterson'un da yardımıyla, bir dizi gizemli cinayeti çözmeye çalışır.

 

Max, Mona ve Winterson, şehirdeki yeraltı dünyasının lideri Vladimir Lem tarafından yönetilen bir suikastçı ordusuyla savaşırlar. Ayrıca, bir zamanlar Max'in en yakın arkadaşı olan ve şimdi The Cleaners'ın lideri olan "The Trio" adlı bir grup suçlu ile de karşı karşıya kalırlar.

 

Oyun ilerledikçe, Max'in geçmişi ve Mona Sax'in gerçek kimliği hakkında bazı sırlar açığa çıkar. Sonunda, Max ve Mona, Vladmir Lem'in sığınağına giderler ve orada onunla yüzleşirler. Ancak, son savaşta Winterson hayatını kaybeder ve Max, suç örgütünü yok etmeyi başarsa da, Mona'nın kayboluşunu araştırmaya devam eder.

 

Oyun, aksiyon dolu sahneleri, karanlık atmosferi ve Max Payne'in iç dünyasındaki savaşını konu alan hikayesiyle bir klasik olarak kabul edilir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski