Breaking Bad 4.Sezon Özeti

 



Önceki sezonun sonunda, Walter ve Jesse kendilerini gerilim dolu olayların ortasında bulmuşlardı. Endişe ve korku içinde, patronları Gus'ın bir sonraki hamlesini bekliyorlardı. Gus, gözleri önünde Victor'ı öldürdükten sonra, gelecek hamlenin pek de olumlu olmayacağını anlamışlardı. Walter ve Jesse, Gus'ın gözetimi altındayken, Gus da onlara özel bir ilgi göstermeye başlamıştı. Artık Walter'a güveni kalmamış ve onun güvenilmez biri olduğuna inanan Gus, Walter'ı ortadan kaldırmak ve uyuşturucu işinde Jesse'i başa geçirmek istiyordu.

 

Bu sırada Walter, Gus'ı öldürme planları yapmaya başladı ve rizin zehiri hazırladı. Jesse'e, Gus'u zehirlemesi için rizinli bir sigara verdi. Ancak Jesse bunu başaramadı. Bunun üzerine Walter, kendi yöntemleriyle Gus'tan kurtulmaya çalıştı. Gus ise Hank ve Narkotik ile uğraşmak zorundaydı. Hank, Gale'ın evinde Gus'ın parmak izlerini bulmuş ve onu ifadeye çağırmıştı. Hank, Gus'u daha yakından takibe alırken, Walter da onu oyalamaya çalıştı çünkü Gus'un yakalanması durumunda Walter'ın da ifşa olma riski vardı.

 

Diğer yandan Don Eladio'nun liderliğindeki kartel de Gus'ın kamyonlarına saldırıyor ve sevkiyatına zarar veriyordu. Tüm bu olaylar yaşanırken Skyler, eski patronu Ted'in vergi kaçakçılığından hapse girmemesi için mücadele ediyordu. Bu konuda Saul'dan yardım alsa da sonunda işler iyi gitmedi.

 

Meksika seyahatinden önce, Walter ve Jesse aralarında sert bir kavga yaşadı ve araları açıldı. Jesse, Gus'la yüz yüze görüşmeye gittiği halde onu zehirlemeyi başaramamıştı. Walter bunu Jesse'in aracına yerleştirdiği böcekten anladı. Gus, Mike ve Jesse'i de yanına alarak Don Eladio'nun yanına Meksika'ya gitti. Amacı, Don Eladio ve adamlarından intikam almaktı. Gus, Don Eladio ve adamlarını zehirli tekilayla zehirledi ve intikamını aldı. Mike, çıkan çatışmada yaralandı ve tedavi altına alındı.

 

Meksika'dan döndükten sonra Gus, Walter'ı öldürmeye teşebbüs etmesi üzerine onu kovdu ve ailesini tehdit etti. Walter, ailesini korumaya çalışırken aynı zamanda Gus'tan kurtulma planları yapmaktaydı. Sevgilisi Andrea'nın oğlu Brock'ın zehirlenmesi üzerine Jesse, Walter'ı öldürmek için evine benzin dökmüşken son anda vazgeçti ve Walter ile barıştı. Walter, huzurevinde yaşayan Hector'u ziyaret etti ve ona Gus'tan intikam alma teklifi yaptı. Walter, Hector'un tekerlekli sandalyesinin altına bomba düzeneği yerleştirdi ve bunu Hector'un iletişim kurmakta kullandığı zile bağladı. Hector, Gus onu ziyaret ettiğinde bombayı patlattı ve Gus orada hayatını kaybetti. Walter, Gus'u öldürerek ailesini ve kendini korumayı başardı.

 

Gus'ın ölümüyle birlikte Walter, bölgede boşalan uyuşturucu pazarının da kontrolünü ele geçirdi. Artık uyuşturucu imparatorluğunun başındaydı ve daha fazla güç kazanmıştı. Walter'ın kararları ve eylemleri, onu karanlık bir yolculuğa doğru sürüklemeye devam edecekti. Ancak bu kararlar, aynı zamanda ailesiyle olan ilişkilerini de tehlikeye atacaktı.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski