Red Dead Redemption Hikaye Özeti

 


Red Dead Redemption 1, 1911 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nin batısında geçen bir aksiyon-macera video oyunudur. Oyunun ana karakteri, John Marston adında eski bir suçlu ve tabanca çekmekten uzak durmaya çalışan bir adamdır. Oyunun hikayesi, federal ajanlar tarafından kaçırılan ailesinin serbest bırakılması karşılığında Marston'un, eski suç ortaklarından bazılarını bulup öldürmesini isteyen federal ajanların teklifini kabul etmesiyle başlar.

 

Marston, hikayenin başlangıcında, eski bir çete üyesi olan Dutch Van der Linde liderliğindeki çeteyle olan bağlantısından dolayı federal ajanlar tarafından yakalanır ve yargılanır. Ajanlar, ailesinin serbest bırakılması karşılığında Marston'u serbest bırakacaklarını söylerler. Marston, ailesinin yanına gitmek için yola çıkar, ancak federal ajanlar onu takip etmeye devam ederler ve onu çetesi için çalışmaya zorlarlar.

 

Marston, federal ajanların verdiği görevleri yerine getirirken, eski çete üyeleriyle karşılaşır ve çatışmalar yaşar. Marston, bu çatışmalarda, çete üyelerinin çoğunu öldürür. Ancak, Dutch Van der Linde hala hayatta ve Marston'a karşı planlar yapmaktadır.

 

Marston, ailesini kurtarmak için, Dutch Van der Linde'nin izini sürer ve sonunda onu bulur. Ancak, Dutch, Marston'un ailesini rehin alarak onu tuzağa düşürür. Marston, çete üyeleriyle birlikte Dutch ve adamlarına karşı çatışmaya girer ve sonunda Dutch'u öldürür.

 

Marston, ailesiyle birlikte yeniden bir araya gelir ve federal ajanların baskısıyla yeniden suç işlemeye başlamaz. Ancak, federal ajanlar Marston'un geçmişi hakkında bilgi sahibi olduklarından, onu daha fazla kullanmak için tehdit ederler. Marston, federal ajanların verdiği son görevi yerine getirir, ancak görev tamamlandıktan sonra federal ajanlar onu öldürürler.

 

Oyunun sonunda, Marston'un oğlu Jack, babasının öldürülmesinin intikamını almak için federal ajanları öldürmeye karar verir. Oyun, Jack'in federal ajanlara karşı savaşıyla sona erer.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski